OVER JOLE

Sinds 2003 maak ik moderne mixed-media portretten ‘met een verhaal’ als vrij werk en in opdracht voor particulieren en bedrijven. Aan de hand van allerlei digitale beelden, foto’s en teksten maak ik ontwerpen en in een mix van print en schilderwerk zet ik de portretten vervolgens op doek. De achtergronden van de schilderijen zijn opgebouwd uit verschillende lagen digitale beelden, teksten en gescande originelen die ik over het te portretteren onderwerp verzamel. De beelden die ik gebruik zijn o.a. afkomstig uit de kunst, geschiedenis, muziek, literatuur of hedendaagse tijd.

In mijn werk laat ik mij inspireren door de omgeving om mij heen, de natuur, wat er in mensen omgaat, door gebeurtenissen in het nieuws, in kranten en op social media en door verschillende culturen, landen en steden.

Ik exposeer en verkoop mijn werk rechtstreeks en via kunstmakelaars en (online) galeries. Mijn werken hangen inmiddels in meer dan 10 landen binnen en buiten Europa. Met het schilderij van Maxima won ik de eerste prijs in een landelijke wedstrijd in 2009 en exposeerde ik in het CODA museum. In 2015 was ik één van de hedendaagse Nederlandse popart kunstenaars tijdens de expositie ‘Ontpopt’ in het museum van Zandvoort,  en in 2016 is mijn schilderij van Van Gogh geselecteerd voor de expositie ‘125 variaties op Van Gogh’ in het Bredaas Museum.

In 2019 heb ik meegedaan aan het TV-programma ‘Sterren op het doek’ van NPO 2, waarin ik het winnende portret maakte van tv-presentator Matthijs van Nieuwkerk. Klik hier voor de volledige uitzending.

Ik woon en werk in Rotterdam.

Op deze site vind je series schilderijen en portretten op maat. Bekijk hier een korte film waar ik vertel over mijn producten..

Since 2003 I have been making modern mixed-media portraits ‘with a story’ as free work and on commission for individuals and companies. I make designs on the basis of all kinds of digital images, photos and texts and then put the portraits on canvas in a mix of print and painting. The backgrounds of the paintings are made up of different layers of digital images, texts and scanned originals that I collect on the subject to be portrayed. The images I use come from art, history, music, literature or contemporary times. In my work I am inspired by the environment around me, nature, what goes on in people, by events in the news, in newspapers and on social media and by different cultures, countries and cities.

I exhibit and sell my work directly and through art brokers and galleries. My works are now in about 10 countries within and outside Europe. In 2009 I won the first prize in a national competition with the painting by Queen Maxima and exhibited in the CODA-Museum. In 2015 I was one of the contemporary Dutch pop art artists for the exhibition ‘Ontpopt’ in the Museum van Zandvoort and in 2016 my painting of ‘Van Gogh’ was selected for the exhibition ‘125 variations on Van Gogh’ in the museum of Breda. In 2019 I took part in the TV program ‘Sterren op het doek’ in which I made the winning portrait of TV-presentator Matthijs van Nieuwkerk.

I live and work in Rotterdam.
 
On this site you will find series of paintings and custom portraits.

 

More information about  Jole ART click here or follow me on  Facebook or Instagram.

 

Annejole Jacobs-de Jongh