Over Jole

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is vw-busjes-tas-1024x955.jpg

Sinds 2003 maak ik moderne mixed-media portretten als vrij werk of in opdracht voor particulieren en bedrijven. Aan de hand van allerlei digitale beelden, foto’s en teksten maak ik ontwerpen en in een mix van print en schilderwerk zet ik de portretten vervolgens op doek. Daarnaast maak ik sinds 2015 ART-BAGS, tassen van canvas met prints van een aantal van mijn schilderijen.

Mijn vrije werk bestaat veelal uit ‘portretten met een verhaal’. De achtergronden van de schilderijen zijn opgebouwd uit verschillende lagen digitale beelden, teksten en gescande originelen die ik over het te portretteren onderwerp verzamel. De beelden die ik gebruik zijn o.a. afkomstig uit de kunst, geschiedenis, muziek, literatuur of hedendaagse tijd.

In mijn werk laat ik mij vaak inspireren door vrouwen. Daarnaast heb ik o.a. een serie love couples op achtergronden van beroemde liefdesschilderijen gemaakt, een serie ‘Made in Holland’ met de bekendste Nederlandse personen, merken, items en schilderijen, een serie ‘Wereldvrouwen’ over verschillende culturen, een serie ‘Take your time’ over  verschillende tijdperken, een portret van “Van Gogh’ en het tweeluik ‘De Rotterdammers”, twee schilderijen waar alle beroemde Rotterdamse gebouwen, mensen, evenementen, uitspraken en merken in zijn verwerkt.

Ik exposeer en verkoop mijn werk rechtstreeks en via kunstmakelaars en galeries. Mijn werken hangen inmiddels in zo’n 10 landen binnen en buiten Europa. Met het schilderij van Maxima won ik in 2009 de eerste prijs in een landelijke wedstrijd en exposeerde ik in het CODA-museum in Apeldoorn.

In 2019 heb ik deelgenomen aan het Tv-programma “Sterren op het doek’  waar ik het winnende portret van Matthijs van Nieuwkerk heb gemaakt.

Op deze site vind je series schilderijen, portretten op maat en alle bestaande voorbeelden tassen en uiteraard is het ook mogelijk om schilderijen en tassen te bestellen via de webshop.

Bekijk hier een korte film waarin ik vertel over mijn producten.

Klik hier voor meer informatie over Jole ART en Jole BAGS.  Of volg mij op Facebook of Instagram.

Annejole Jacobs-de Jongh